La UEI t’informa de les noves ajudes a la solvència empresarial

Els passat mes de juny us informavem de la convocatòria d’ajuts per a la solvència empresarial de 993 milions que va convocar el govern per a determinats sectors. En aquesta ocasió, us informem d’una nova línia, de 463 milions d’euros, que no es van esgotar en la primera convocatòria.

Aquesta ajuda empresarial s’obrirà el 21 de juliol i aquest cop podran optar-hi tots els sectors d’activitat i autònoms que hagin estat afectats per la covid (excepte aquells exclosos expressament al RDL, com el financer).

Aquesta mesura es va acordar amb els agents socials a la Comissió de Seguiment del Consell del Diàleg Social, amb representants dels sindicats i les patronals com Foment. D’aquesta manera, el govern ha complert  amb l’acord subscrit el mes de juny amb els agents socials, per estendre els ajuts a aquelles empreses que havien estat afectades per la crisi sanitària i que no havien estat incloses als 191 CNAEs pactats primerament.

Com funciona la nova línia d’ajuts

La nova línia d’ajuts, de 463 milions d’euros, es podrà sol·licitar telemàticament a partir de dimecres 21 de juliol a les 9:00hores i fins el 30 de juliol a les 15:00hores a través del Canal Empresa.

El procés de sol·licitud funcionarà igual a l’anterior convocatòria, pel que amb la inscripció prèvia no caldrà fer cap altre tràmit posterior. Els requisits per optar a aquests ajuts seran els mateixos que durant la primera convocatòria, però sense la limitació dels sectors que marcaven els CNAEs. Tampoc es té en compte l’ordre cronològic de presentació de les sol·licituds.

Més de 30.000 autònoms i empreses van demanar l’ajut el mes de juny.

La primera línia d’ajuts a la solvència empresarial es va adreçar a 191 sectors d’activitats, i el total de sol·licituds presentades va ser de 31.217. Pràcticament 28.000 sol·licituds van ser d’autònoms, professionals i petites empreses, mentre la resta van ser d’empreses de més de 10 treballadors. L’objectiu d’aquesta primera línia és que els pagaments es puguin dur a terme aquest mes de juliol.