· Aquest mateix any començaran les obres per rehabilitar l’edifici del polígon Palou Nord, a tocar de Can Muntanyola, que serà la seu de la universitat a la ciutat

La nova seu central del campus de la UGranollers va prenent cada vegada més forma. Dilluns, l’Ajuntament i la UVic presentaven el projecte de reforma de l’edifici, que es durà a terme durant el curs vinent amb l’objectiu que pugui entrar en servei el setembre de 2022. La ubicació serà just al costat de la Unió Empresarial (UEI), on antigament hi havia el supermercat Aldi.

Segons explicava el regidor d’Obres, Albert Camps, el nou centre de la UGranollers ocuparà una superfície d’uns 1.300 metres quadrats, tots en planta baixa, i s’hi habilitaran quatre laboratoris de projectes, un laboratori brut, tres espais de coworking, una recepció, un despatx d’administració i serveis i dos magatzems. Tot plegat serà complementari a l’aulari actual de Can Muntanyola i al taller que hi ha a l’edifici de la Unió Empresarial (UEI) on s’hi realitzen les pràctiques.

Granollers com a eix vertebrador

El regidor d’Educació, Francesc Arolas, es mostrava satisfet per l’aposta de la UVic per fer créixer el campus de Granollers, un creixement que el rector de la universitat, Josep Eladi Baños, preveia més important en el futur. “A la UVic tenim la vocació de vertebrar l’interior de Catalunya a partir del coneixement i del potencial de les ciutats mitjanes, i Granollers té un paper clau en aquest model”, deia Baños. A més a més, el rector també valorava que els nous laboratoris donaran “un avantatge competitiu a Granollers respecte a altres ofertes”.

Des de la UEI sempre s’ha apostat pel Vallès Oriental i per dotar al territori d’una xarxa d’infraestructures sòlida per atraure noves inversions. Granollers és el hub emprenedor i de comunicacions del Vallès, amb connexió ràpida amb Barcelona, Mataró i Vic i un dels principals nuclis urbans i industrials de l’eix C-17. Per això, des del primer moment des de la patronal hem recolzat la UGranollers – UVic establint sinergies amb l’Ajuntament de Granollers i empreses vinculades en l’ecosistema de la UEI.

Un campus consolidat

Pel que fa als estudis, des del 2017 la UVic-UCC imparteix a Can Muntanyola el grau d’Enginyeria de l’Automoció, recolzat per la Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya (UEAC) que compta amb uns 120 alumnes, i al Centre Tecnològic i Universitari (CTUG) de Roca Umbert també hi imparteix el cicle formatiu de grau superior de Màrqueting i Publicitat. A més, ofereix un màster en Administració i Direcció d’Empreses, i altres cursos de formació contínua.

A partir del setembre, l’oferta formativa s’ampliarà amb dos nous estudis superiors vinculats al territori: un màster en motor de competició –relacionat amb l’activitat del Circuit de Catalunya– i un altre màster en realitat virtual i augmentada –tenint en compte el Centre Experimental de Realitat Virtual i Augmentada (CERVA) impulsat per la Unió Empresarial Intersectorial (UEI).

 

Notícia elaborada a partir de la del Diari Som Vallès.