· Aquest divendres s’ha celebrat a la UEI la 1a Reunió de Treball per enllestir el projecte del Centre Experimental de Realitat Virtual i Augmentada (CERVA) 4.0

Després de gairebé un any de confecció del projecte, el CERVA 4.0 ultima els darrers preparatius per posar-se en marxa. Aquest divendres a les instal·lacions de la Unió Empresarial ha tingut lloc la 1a Reunió de Treball sobre els detalls del Centre Experimental de Realitat Virtual i Augmentada (CERVA) 4.0.

La Unió Empresarial Intersectorial (UEI) ha impulsat aquest projecte, a través del qual es posarien a l’abast de les empreses eines de producció vinculades a la indústria 4.0. Aquest centre serà un dels únics especialitzats en realitat virtual augmentada al sud d’Europa i es convertirà al mateix temps, en un centre de transferència de tecnologia i de formació per als treballadors.

El CERVA 4.0 pretén ser un lloc innovador situat al cor del Vallès Oriental (Granollers), en el qual es podrà accedir a les tecnologies més capdavanteres, al talent més especialitzat i al coneixement industrial. A més a més, el projecte compta amb empreses capdavanteres en realitat virtual i augmentada com són Integral, PTC o Rockwell Automation.

Cal afegir que els centres educatius de la UVic – UGranollers i Escola Municipal de Treball (EMT) també donaran suport al projecte, així com els gremis d’automoció (Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya) i del metall (FEM Metall) –principals sectors beneficiats del projecte–. Ambdós gremis i centres educatius, són associats a la UEI i col·laboraran amb el CERVA 4.0, ja que en sortiran beneficiats gràcies a la proximitat del centre.