· Tot i no haver molts canvis, s’ha de destacar l’ampliació fins la 1:00h de l’horari de la restauració

Les restriccions a Catalunya i les mesures per la Covid-19 continuen flexibilitzant-se atès que la situació epidemiològica continua millorant setmana rere setmana. El govern català i el Procicat tornen a aplicar modificacions i noves obertures des del divendres 4 de juny, després que ja s’aixequessin del tot el confinament perimetral i el toc de queda amb la fi de l’estat d’alarma el 24 de maig.

El Procicat també ha aprovat que a partir d’avui, dilluns 7 de juny, s’hi sumi també la possibilitat de celebrar revetlles i festes majors a Catalunya, fins ara suspeses per risc d’aglomeracions.

Així doncs, els nous canvis a les restriccions a Catalunya inclouen allargar l’horari de bars i restaurants fins a la 1 h de la matinada, així com també poden fer els equipaments culturals i esportius. A més, s’amplia l’aforament dels centres comercials fins al 70 %, i a partir d’avui també s’amplia a congressos i actes religiosos.

Què es pot fer a Catalunya a partir del 4 de juny?

Segons ha aprovat el Procicat i ha anunciat ja el govern català, des del divendres 4 de juny les restriccions a Catalunya es relaxen encara més. I a partir del 7 de juny s’hi afegeix alguna nova modificació. Què es pot fer?

  • Les trobades socials es mantenen i poden ser de fins a 10 persones.
  • S’amplia l’horari de restaurants i bars, que poden obrir des de les 6 h del matí a la 1 h de la matinada. L’aforament està limitat al 50 % i el nombre màxim de persones per taula es manté en sis. A més, es permet el consum a la barra.
  • L’aforament en la cultura s’amplia fins al 70 %, amb un límit de 1.000 persones en interiors i un 20 % en el cas de grans espais a l’exterior. L’horari s’allarga fins a la 1 h.
  • En centres comercials i botigues l’aforament màxim puja fins al 70 % i també s’autoritza l’accés a zones recreatives i àrees de descans. El mateix percentatge s’aplica als mercats no sedentaris i les fires de mercat.
  • A les universitats l’aforament màxim continua limitat al 50 %.
  • Els congressos i les convencions, ara a un aforament màxim del 70 % (a partir del dilluns 7 de juny).
  • L’aforament en actes religiosos augmenta al 70 %. El nombre màxim d’assistents és de 1.000 a l’interior i 3.000 en exteriors (a partir del dilluns 7 de juny).
  • Les activitats esportives s’allarguen fins a la 1 h i amplien l’aforament al 70 %.
  • Es permeten grups de 10 persones en l’educació en el lleure i la formació no reglada.
  • Els equipaments cívics poden amplien l’aforament fins al 70 % si hi ha una ventilació adequada.