· L’horari de la restauració passarà a ser ininterromput fins les 23:00 de la nit, i el toc de queda desapareixerà

Probablement el diumenge 9 de maig és un dels dies més esperats dels últims mesos: la fi de l’Estat d’Alarma. A partir del dia 9 de maig la restauració passarà a tenir un horari ininterromput des de les 7:30h del matí fins a les 23:00 de la nit. A més a més, amb unes declaracions al programa Café d’Idees, la consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, ha avançat que “no es prolongarà el toc de queda a Catalunya“.

Des del mateix Govern de la Generalitat han assegurat que la setmana vinent es podrà començar a parlar de l’inici a la tornada a la normalitat pre Covid-19. El primer pas serà l’obertura del torn de sopars per la restauració, que feia setmanes que es reclamava gràcies a l’estabilització de la corba del virus. Seguidament es suprimirà el toc de queda, tal com ha explicat Meritxell Budó. Tot i això, Alba Vergés, consellera de Salut de la Generalitat, ha explicat que continuen treballant en els instruments legals per poder decretar el toc de queda de nou, en cas necessari.

Restauració

A partir del 9 de maig, podran obrir de forma ininterrompuda de 7.30 a 23 h, i podran servir sopars, tant a l’interior com a l’exterior. Per tant, el mateix diumenge els restaurants ja es podran acollir a aquestes restriccions i per tant servir el sopar fins les 23:00h.

Des del 26 d’abril, a més, els locals de restauració dels centres comercials poden tornar a treballar, després de mesos tancats. Això sí, ho han de fer amb el mateix horari que la resta de bars i restaurants.

Confinament

A partir del 9 de maig, el govern català ha confirmat que el confinament perimetral de la comunitat decaigui i hi hagi mobilitat lliure.

Trobades

Pel que fa al nombre de persones permès a les reunions, es manté en sis persones i la setmana passada en va desaparèixer el límit de les bombolles de convivència, fins ara fixat en dues. D’aquesta manera es poden reunir fins a sis persones de sis bombolles diferents, però el govern català recomana fer un ús responsable d’aquest canvi de mesura.

Toc de queda

Més enllà del 9 de maig el govern ja ha anunciat que eliminarà el toc de queda a Catalunya, i l’hora límit en què els restaurants podran servir sopars serà a les 23:00h.