· La Unió Empresarial, juntament amb setze municipis i diferents associacions, acompanyarà la transformació digital de les empreses i la formació de les persones en les tecnologies digitals

Setze municipis del Vallès Oriental i el Consell Comarcal impulsen conjuntament el projecte “Treball, talent i  Tecnologia en la cadena de valor de l’alimentació del Vallès Oriental“. L’objectiu del projecte és acompanyar la transformació digital de les empreses i la formació de les persones en les tecnologies digitals necessàries per implementar processos de millora en el teixit empresarial. El projecte preveu realitzar accions de formació a les persones que estan treballant en les empreses d’aquest sector, així com a les persones desocupades en recerca de feina, una vegada diagnosticades les necessitats de les empreses i identificades les oportunitats de millora.

Implicació de la UEI

La Unió Empresarial s’implicarà de ple en el programa “Treball, Talent i tecnologia”, que disposa d’un pressupost total de 513.759,04€ i està finançat per la Diputació de Barcelona. A més a més, aquest projecte compta amb el suport d’altres organitzacions empresarials i sindicals que formen part de la Taula Vallès Oriental Avança. El projecte s’executarà durant els anys 2021 i 2022 a través de diverses línies d’actuació entre les quals destaca la necessitat d’establir aliances amb els agents del territori.

En aquest sentit, la UEI hi participarà de la mà del projecte innovador CERVA 4.0 (Centre Experimental de Realitat Virtual i Augmentada). Amb la inclusió del CERVA es facilitarà a les empreses les eines necessàries per implementar la intel·ligència artificial i la realitat virtual i augmentada als processos de producció. Així mateix, també es preveu col·laborar realitzant les diagnosis i acompanyaments a les empreses.

Municipis participants

Per últim, els 16 municipis participants són: Bigues i Riells, Canovelles, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Granollers, Lliça de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès i està coordinat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat.