· Aquesta setmana s’ha constituït el Grup de Treball de reactivació econòmica i social del Vallès Oriental

Aquesta setmana es va constituir formalment el Grup de treball de reactivació econòmica i social que coordina el Consell Comarcal a petició de la Comissió Executiva de la Taula Vallès Oriental Avança, i que treballarà les línies proposades en el Pla de reactivació econòmica, que ja es va consensuar el passat 21 de maig.

El document està format per dues parts: la primera amb un resum de la situació macroeconòmica -informació rellevant per a la presa de decisions- i la segona amb 12 propostes d’actuació on es prioritzen els eixos referents a turismeindústria de proximitat i finançament, i s’ha acordat afegir un eix específic per a la recuperació de la indústria i un altre per a la bretxa digital.

Concretament les línies d’actuació acordades a la reunió són:

 1. Activació d’un Grup de treball de crisi per a la reactivació econòmica.
 2. Reforç de l’ Observatori-Centre d’Estudis.
 3. Posar a disposició dels ens locals recursos tècnics per elaborar durant un any el Pla de reactivació socioeconòmica (Grup de treball de PAE, Grup de treball de formació/ocupació, Grup de treball d’empresa).
 4. Creació d’un grup de treball per a la interlocució amb les entitats bancàries.
 5. Analitzar accions que permetin millorar la situació dels sectors que es dediquen a la cura de les persones.
 6. Impulsar circuits curts de comercialització.
 7. Treballar des del Servei de Turisme en el posicionament del Vallès Oriental com a destinació turística, apostant pel turisme de proximitat i la sostenibilitat.
 8. Reforçar la perspectiva de gènere en l’àmbit laboral.
 9. Esforç per reduir els terminis de pagament de factures a proveïdors.
 10. Vinculació dels serveis i accions que es duguin a terme a l’Agenda 2030 i el ODS.
 11. Acompanyar a les empreses per fer un salt en l’àmbit digital.
 12. Definir estratègies de treball per dur a terme accions concretes per a la indústria de la comarca.

El grup de treball de reactivació econòmica està format pels membres de la Comissió Executiva de la TVOA, -el Consell Comarcal, UGT, CCOO, UEI, PIMEC, els ajuntaments de Granollers, Mollet del Vallès, les Franqueses del Vallès, Sant Celoni i Parets del Vallès i el SOC-. els portaveus dels grups polítics del Consell Comarcal, l’Associació Hotels Vallès Oriental i el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, i s’està estudiant la possibilitat d’incloure una representació dels municipis amb menys habitants de la comarca.