· El Govern ha aprovat petites modificacions en la mobilitat i el confinament entre el 26 de març i el 9 d’abril

Les restriccions a Catalunya per a la Setmana Santa 2021 no desapareixeran. Aquests dies festius tornaran a estar marcats per la limitació de la mobilitat amb el confinament perimetral i les mesures per la covid. Davant una possible quarta onada del coronavirus a Espanya, el PROCICAT juntament amb el Govern català, ha establert quines seran les restriccions a Catalunya entre el 26 de març i el 9 d’abril i de quina manera afectaran la mobilitat i el confinament.

Calendari de restriccions per Setmana Santa 2021

El govern català ha treballat un calendari de flexibilització de mesures per als dies festius de Setmana Santa. Les mesures se sumen a les restriccions que ja ha revisat i anunciat el Govern espanyol que estaran vigents entre el 26 de març i el 9 d’abril.

Pocs dies abans d’entrar a la Setmana Santa, el Gobierno espanyol havia anunciat que no descartava endurir les restriccions aquests dies festius davant l’empitjorament de les dades epidemiològiques. Finalment però, ha decidit mantenir i ratificar-se en el que ja havia anunciat i és que el Gobierno deixa en mans de les comunitats la possibilitat “d’establir mesures més restrictives”.

Mobilitat per Setmana Santa

La mobilitat per Setmana Santa es limita a les comunitats autònomes. No es podrà viatjar a una altra comunitat entre el 26 de març i el 9 d’abril, ja que es manté el tancament perimetral de Catalunya. El Ministeri de Sanitat i les comunitats han acordat no permetre la mobilitat entre comunitats autònomes. D’aquesta manera, només poden sortir i entrar a Catalunya aquells que hi són de pas o per alguna causa justificada que es trobi recollida al certificat autoresponsable de desplaçament.

Es pot anar a Andorra?

No es pot anar a Andorra per oci o fer turisme, ja que hi ha confinament perimetral a Catalunya. Només es pot viatjar fora del perímetre, a una altra comunitat autònoma o a Andorra, si és un cas justificat i inclòs en les excepcions al confinament. A més a més, de cara a Setmana Santa, tampoc es podrà viatjar, malgrat es tingui una reserva a un hotel o un viatge programat i amb els bitllets comprats.

Quantes persones poden reunir-se per Setmana Santa?

A Catalunya des de finals de setembre es manté vigent la restricció que prohibeix reunions de més de sis persones. Ara bé, una de les decisions acordades en el marc del Consell Interterritorial de Salut és que es prohibeixen les trobades amb persones no convivents en espais tancats per Setmana Santa. Dit d’una altra manera, no es podrà anar a casa d’una altra persona si no s’hi conviu.

A més a més, s’han limitat les trobades socials: quatre persones com a màxim en espais públics tancats i sis en espais públics oberts. Tot plegat estarà en vigor entre el 26 de març i el 9 d’abril.