Principi d’acord per extendre els ERTO fins el 30 de setembre

· El preacord permet prorrogar l’aplicació de les mesures de seguretat adoptades al principi de la crisi sanitària

El Govern central i els agents socials han arribat a un principi d’acord per extentre els ERTO fins el 30 de setembre. L’executiu de Pedro Sánchez preveu aprovar la pròrroga dels ERTO en un Consell de Ministres extraordinari avui a la tarda. El bloqueig en les negociacions s’havia produït per les exoneracions de les quotes de la Seguretat Social.

El preacord permet prorrogar l’aplicació de les mesures de seguretat adoptades al principi de la crisi sanitària i les extraordinàries en matèria d’exoneracions de les cotitzacions a la Seguretat Social de les empreses. També prorroga les mesures extraordinàries en matèria de protecció per desocupació i totes les complementàries de protecció necessàries per garantir l’estabilitat en l’ocupació. Així, mantindran la vigència les mesures relacionades amb extincions i acomiadaments, la interrupció del còmput dels contractes temporals, la salvaguarda de l’ocupació i els límits relacionats amb el repartiment de dividends i transparència fiscal i l’ús d’hores extraordinàries i noves externalitzacions. Aquests sectors tindran exoneracions diferents en casos de treballadors en suspensió d’ocupació davant dels que s’activin en un context de major recuperació que en mesos anteriors.

Sectors ultraprotegits

Aquests sectors, tindran exoneracions diferents en els casos de treballadors en suspensió d’ocupació enfront dels quals s’activin en un context de major recuperació que en mesos anteriors. Amb l’objectiu d’incentivar l’activació d’ocupació, en aquesta ocasió s’inclouen unes exoneracions majors per als casos dels treballadors que es reincorporin a l’activitat: del 95% per a les empreses amb menys de 50 treballadors i del 85% per a les quals tenen 50 o més en els mesos de juny, juliol, agost i setembre.

Quan mantinguin als treballadors suspesos, hi haurà una exoneració del 85% al juny, juliol i agost i del 70% al setembre si l’empresa té menys de 50 treballadores. En el cas de comptar amb 50 treballadors o més, les exoneracions seran del 75% al juny, juliol i agost i del 60% al setembre.

En aquesta llista s’inclouen tres nous sectors (1419 -Confecció d’altres peces de vestir i accessoris -, 4637 -Comerç a l’engròs de cafè, te, cacau i espècies- i 7420 -Activitats de fotografia-). I surten cinc (1811 -Arts gràfiques i serveis relacionats amb aquestes-, 2670 -Fabricació d’instruments d’òptica i equip fotogràfic-, 4741 -Comerç al detall d’ordinadors, equips perifèrics i programes informàtics en establiments especialitzats-, 5122 -Transport espacial- i 7734 – Lloguer de mitjans de navegació-).Llistat CNAE
2021-05-27T13:44:09+01:00