· El Govern català ha anunciat les noves mesures restrictives que entraran en vigor el 21 de desembre i s’allargaran fins l’11 de gener

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, han explicat en una roda de premsa telemàtica les noves mesures restrictives que suposen un “pas enrere” en el pla de desescalada. Les restriccions entraran en vigor el 21 de desembre i s’allargaran fins a l’11 de gener amb algunes excepcions per als dies festius.

A continuació exposem les diferentes restriccions en els diferents sectors:

Mobilitat

La mobilitat quedarà restringida des d’aquest dilluns i fins a l’11 de gener a l’àmbit comarcal durant tota la setmana, amb l’excepció de si es visiten familiars o es va a una segona residència. També es podrà sortir del perímetre de Catalunya per a trobades familiars. Andorra “s’integra” a l’Alt Urgell i la mobilitat es regirà per les mateixes mesures.

Restauració

Es limita l’obertura de la restauració al públic als esmorzars i dinars, amb un horari restringit de 7.30h a 9.30h i de 13h a 15.30h. Per als sopars només es podrà oferir servei de recollida al local, entre les 19h i les 22h, i a domicili, fins a les 23h. Es prohibeix l’obertura dels bars i restaurants dels centres comercials.

Comerços

Pel que fa als comerços, el Govern ha decidit mantenir les restriccions als comerços tant a peu de carrer com en centres comercials, que continuaran oberts amb un aforament al 30% sempre que es garanteixi una bona ventilació.

Equipaments esportius

En el cas d’equipaments esportius continuaran oberts amb les mateixes restriccions d’aforament –el 50% a l’aire lliure i el 30% i cita prèvia en interiors- però ara només es podran fer activitats amb mascareta –a excepció de les activitats aquàtiques-. Així, aquells esports on per la seva intensitat no es pugui portar mascareta s’hauran de suspendre o fer-se al carrer, i només es podran fer activitats dirigides de baixa intensitat.

Cultura

Les activitats culturals i les cerimònies de culte no es veuran afectades per aquesta reculada en la desescalada. Així, la cultura seguirà oberta al 50% d’aforament o a les 1.000 persones com a màxim –sempre amb bona ventilació-, mentre que en les cerimònies religioses l’aforament serà al 30% o fins a un topall de 1.000 persones.