· L’ajuda pressupostada en 10 milions d’euros serà la segona que s’oferirà en aquest tipus de recintes comercial i establiments de dimensions majors

La Generalitat de Catalunya obre avui, 10 de març, el tràmit de Canal Empresa per sol·licitar els ajuts directes de la nova línia de 10 milions d’euros per als establiments ubicats en centres, comercials i locals de més de 400 metres quadrats. Aquests són els centres que han hagut de tancar entre el 7 de gener i el 28 de febrer, d’acord amb les mesures de contenció per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Les sol·licituds es podran demanar fins el 17 de març quan es tancarà el tràmit.

El DOGC ha publicat avui la convocatòria d’aquesta línia, essent la segona que posa en marxa el Departament d’Empresa i Coneixement per a aquests establiments. La primera línia d’ajuts, oberta el passat mes de gener, va consistir en una subvenció de 8.500 euros per aquest tipus de comerços.

Beneficiaris: comerços de més de 400 metres quadrats i locals de centres comercials

Com en la primera línia, es poden acollir en aquesta nova convocatòria autònoms i pimes dedicats a les activitats de comerç al detall afectats per l’ordre de tancament sanitari. A diferència de la convocatòria anterior, s’estableixen ajuts específics per als establiments de restauració ubicats en aquests centres, recintes i galeries comercials. El motiu és que continuen tancats d’acord amb les restriccions aprovades pel PROCICAT, el passat dilluns 8 de març.

Els ajuts consistiran:

  • 5.000 euros/establiment, per a comerços de productes no essencials de més de 400 metres quadrats.
  • 5.000 euros/establiment per a comerços al detall de productes no essencials ubicats en centres, recintes o galeries comercials.
  • 7.000 euros/establiment per a bars, restaurants i cafeteries ubicats en centres, galeries o recintes comercials.

Tramitació telemàtica 

Els comerços i negocis que han estat beneficiaris de la primera línia d’ajuts rebran un nou pagament de manera automàtica sense haver de fer cap sol·licitud nova. Els que no s’hi hagin acollit, hauran de presentar les sol·licituds temàticament a través del Canal Empresa, omplint el model formalitzat que es pot trobar al web del CCAM, de Canal Empresa o del Departament d’Empresa i Coneixement.

Només caldrà fer una declaració responsable acreditant que es compleixen els requisits previstos a les bases, i adjuntar dues fotos de l’establiment (una de l’interior i una de l’exterior). No s’exigirà cap altre requeriment per a l’atorgament de la subvenció i el control del compliment dels requisits es farà a posteriori.