· Un rebrot epidemiològic de la Covid-19 posa en alerta la capital del Vallès Oriental i els pobles veïns

Els efectes de la Covid-19 tornen a revifar al centre de la comarca del Vallès Oriental. Per aquest motiu, els municipis de Granollers, Canovelles i Les Franqueses del Vallès estaran sotmesos a unes mesures excepcionals per intentar aturar els contagis de coronavirus. Des de la Generalitat de Catalunya s’ha posat el focus a Granollers i les seves rodalies, i està realitzant proves PCR massives a la capital del Vallès Oriental per controlar aquest brot de la pandèmia.
La situació a la comarca vallesana ha anat empitjorant amb el pas dels dies, i és que segons els alcaldes dels municipis afectats “era una decisió que més aviat que tard s’havia de prendre“. Aquestes mesures excepcionals es van anunciar el passat dilluns 24 d’agost, quan va sortir publicada la Resolució SLT/2094/2020, que així ho confirmava, elaborada pel Departament de Salut.

Mesures exepcionals

  • Es prohibeixen les trobades i reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.
  • Es prohibeix fumar en espais a l’aire lliure si no hi ha una distància de 2 metres entre les persones.
  • L’activitat comercial s’ha de dur a terme evitant qualsevol aglomeració. Tant en espais tancats, com en espais a l’aire lliure, la distància física interpersonal de seguretat s’estableix en 1,5 metres. L’aforament límit permès és l’equivalent a 2,5 metres quadrats per persona.
  • En els establiments d’hostaleria i restauració el consum s’ha de realitzar sempre a la taula.
  • En l’interior l’aforament es limita al 50% de l’autoritzat i s’ha de garantir una distància mínima entre taules.
  • A les terrasses es limita la capacitat d’ocupació de l’espai autoritzat al 50% i s’ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules.
  • L’horari de tancament d’aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.
  • En els establiments hotelers, l’aforament dels espais comuns es limita al 50% de l’aforament autoritzat.

Per descarregar-vos el document amb totes les restriccions, feu clic aquí!