· Davant la possible pròrroga de la Generalitat al tancament dels centres d’estètica des del Gremi s’ha redactat un manifest

Els centres d’estètica i bellesa, són serveis que s’haurien de considerar essencials. A part dels tractaments de bellesa que es realitzen als centres, molts d’ells són de tipus sociosanitaris com els massatges postoperatoris, drenatges limfàtics, massatges terapèutics en pacients oncològics, postpart i benestar social.

Tots els centres estan molt sensibilitzats en quines són les mesures de prevenció envers la Covid-19. Per aquest motiu, han desenvolupat uns protocols d’actuació i prevenció molt estrictes que minimitzen en un percentatge altíssim la no transmissió del virus. Els professionals tenen molt clar que també es tracta de la seva salut.

Donat que el sector de l’estètica forma part del grup d’imatge personal, l’atenció és des de l’inici de la pandèmia personalitzat, amb cita prèvia i amb les mesures de prevenció dictades pel Departament de Salut i d’acord amb el PROCICAT. Òbviament, compleixen els registres d’atenció als clients i poden contribuir al rastreig en un hipotètic cas de contagi.

La pròrroga de les mesures de tancament dels centres avoca al sector a la desaparició de molts centres i empreses, contribuint a l’intrusisme laboral no regulat i l’economia submergida. Els ajuts han estat insuficients en el sector i la discriminació envers d’altres activitats molt similars posen en evidència la mala decisió de la Generalitat de Catalunya. Catalunya és l’única comunitat autònoma d’Espanya que ha decidit tancar el sector de l’estètica i discriminar un sector sense motius contrastats.

D’aquesta manera, preguem als responsables del Govern de la Generalitat de Catalunya no prorrogar el tancament dels centres i que s’habiliti l’obertura immediata.

Atentament,

Gremi Artesà d’Estètica i Bellesa de Catalunya