· La Unió Empresarial se suma al manifest empresarial RescatxPimes RescatxAutònoms, juntament amb Foment del Treball i PIMEC

Foment del Treball -conjuntament amb PIMEC– han impulsat el manifest empresarial RescatxPimes RescatxAutònoms per reclamar, entre altres mesures, compensacions ràpides, directes i suficients pel perjudici causat per les restriccions o pels tancaments. La UEI s’hi ha adherit, ja que en moments com els actuals les diferents patronals haurien d’actuar com una de sola per vetllar pels drets dels empresaris i els autònoms.

El manifest ja compta amb l’adhesió de més de mil organitzacions empresarials, que representen el teixit empresarial català en aquesta acció conjunta. Al cap i a la fi, aquesta és una iniciativa que té per objectiu el bé comú del teixit empresarial de Catalunya.

El manifest

Les mesures més destacades que es proposen des de les associacions empresarials són les següents:

  • Presència del Departament d’Empresa i Coneixement i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’afegeixin a les reunions del PROCICAT atesos els efectes econòmics i laborals.
  • Mesures immediates i generoses a nivell fiscal i financer.
  • L’aplicació de mesures per fer compatible la continuïtat de l’economia amb la protecció de la salut pública com l’ús massiu de tests ràpids, l’ampliació immediata de la infraestructura sanitària, recorrent en primer lloc a l’oferta privada, o l’aplicació de sistemes avançats de rastreig i control dels contagis.

Per llegir el manifest sencer podeu fer clic aquí.