• La nova Oficina per la Transició Energètica (OTE) de la UEI respon al compromís de l’entitat amb els seus associats en relació a l’estalvi, l’eficiència energètica i a l’impuls de projectes en aquest àmbit entre les empreses.
  • La nova oficina tècnica ofereix serveis d’assessorament en projectes d’autoconsum fotovoltaic, en eficiència energètica i en mobilitat elèctrica, així com el servei de càlcul de petjada de CO2 i el d’acompanyament en la creació de comunitats locals d’energia dins de polígons industrials.
  • García ”l’estratègia de col·laboració que mantenim amb diferents organitzacions empresarials ens ha dut a que, en aquest cas concret, hàgim pogut establir una línia de treball amb la Cecot per impulsar projectes de transició energètica a les nostres pimes i potenciar la seva competitivitat”.

La Unió Empresarial Intersectorial posa en marxa una Oficina per la Transició Energètica amb l’objectiu d’orientar i impulsar projectes de transició energètica entre les empreses del territori i millorar la seva competitivitat.

A partir d’ara, i mitjançant l’OTE, la UEI posa a l’abast dels seus associats serveis en matèria de transició energètica que es concreten en: assessorament en projectes d’autoconsum fotovoltaic gratuït. Aquest servei contempla l’anàlisi de consum i necessitats energètiques de les empreses així com la cerca de projectes d’instal·lació i estudis comparatius d’anàlisis tècnics de costos i rendibilitat; assessorament en eficiència energètica: càlcul de petjada de CO2; assessorament en mobilitat elèctrica. Contempla l’assessorament gratuït en projectes d’electrificació de flotes i punts de recàrrega, com el desenvolupament de plans de mobilitat a mida; i, finalment, el servei de comunitats locals d’energia on l’equip tècnic de la OTE desenvolupa un acompanyament en la creació de comunitats locals d’energia dins de polígons industrials o de zones on es pugui realitzar autoconsum compartit.

”Derivat del treball en xarxa que desenvolupem amb altres organitzacions empresarials, hem establert un marc de col·laboració amb la patronal Cecot per desenvolupar accions conjuntes en termes d’impuls de les energies renovables i de la descarbonització de les empreses”, explica el president de la UEI, Pep Garcia. ”En aquest sentit, hem signat un acord de col·laboració que ens permet oferir a les nostres empreses associades un ampli ventall de serveis que ja han estat testejats prèviament i que sabem que aporten valor i milloren la competitivitat de les pimes”.

L’acord, signat pel president Pep Garcia, i pel president de la Cecot, Xavier Panés, també ha comptat amb la presència dels secretaris generals d’ambdues entitats, Joaquim Colom i Oriol Alba.

Les dues entitats empresarials comparteixen la preocupació per trobar fórmules de contribució a la sostenibilitat mediambiental i energètica de Catalunya; per reduir les emissions de CO2 i millorar la seguretat d’abastiment energètic; per reduir la dependència energètica dels combustibles fòssils a Catalunya i potenciar l’autogeneració i l’autoconsum energètic a les empreses. ”A la Cecot vam posar en marxa una OTE l’any 2019 de la mà de l’ICAEN i creiem que aquest coneixement que hem adquirit i que està donant bons resultats l’hem de compartir amb altres organitzacions empresarials com la UEI” ha afirmat Panés durant la signatura del conveni de col·laboració, ”el nostre propòsit compartit  passa per col·laborar en la generació de coneixement i projectes, així com en la promoció i difusió sobre l’ús de les energies renovables al nostre teixit empresarial. És una tasca que mitjançant el treball en xarxa amb la UEI estem convençuts que potenciarem i accelerarem en benefici de les empreses”.

Sobre l’Oficina per la Transició Energètica de la UEI (OTE)

La UEI posa en marxa l’OTE com a instrument al servei d’empreses, ajuntaments i altres entitats per promoure la transició energètica. L’objectiu final de l’OTE és impulsar un nou model energètic més net; més sostenible; més distribuït i més competitiu per les empreses que l’actual.

Visita la nova web de transició energètica