· Primer article de “Desmuntant mites” empresarials

Desmuntant mites” és una nova sèrie d’articles que anirem publicant setmanalment a les xarxes socials i aquí, a la pàgina web de la Unió Empresarial, sobre alguns dels mites empresarials més comuns entre la societat d’avui dia.

Començarem pel més conegut de tots. Es necessiten molts diners per començar un negoci? La resposta és clara i rotunda: no. Aquest mite es deu al fet que la majoria veu els negocis com a franquícies, que estan ben dissenyades en tots els aspectes: empresarialment, organitzativament, jeràrquicament i comunicativament. El problema està a creure que el capital és la raó de l’èxit de les grans empreses.

Tot i això, un bon negoci no depèn d’una gran inversió inicial. De fet és més recomanable començar a petita escala i anar creixent a poc a poc. Exemplifiquem-ho. Henry Ford va iniciar la seva empresa al garatge de casa seva, i prèviament havia fet fallida tres cops, malgrat tot mai es va rendir i va aconseguir tenir èxit amb la marca d’automòbils Ford. Un altre exemple n’és Amancio Ortega, propietari d’INDITEX, que va començar cosint ell mateix les peces de roba a mà.

Els inicis no són fàcils

Qualsevol emprenedor que decideix iniciar el seu propi negoci ha de saber que els inicis mai han estat senzills per a ningú. Òbviament que es necessita capital per engegar un negoci, però no és necessari endeutar-te ni demanar cap crèdit al banc. Què necessites per iniciar el teu propi negoci? Ganes, il·lusió i temps. Són tres paraules intangibles, que parteixen de l’actitud que té cadascú envers el projecte, i que entre elles estan relacionades.

Les ganes d’iniciar aquesta nova aventura faran que t’il·lusionis. Aquesta il·lusió la transformaràs en dedicar-li molt de temps, i barrejant aquests tres ingredients només necessitaràs tenir una idea del producte o servei que vols crear. Una vegada tinguis la idea, juntament amb els intangibles que parlàvem anteriorment, necessitaràs un ordinador per poder fer un bon pla empresarial. No es necessita res més per iniciar un negoci.