· Lluís Soldevila va dur a terme un particular storytelling sobre lideratge

El dijous dia 20 de febrer es va celebrar una nova edició del Dinar-Tertúlia realitzada pel Cercle d’Empresaris de la Unió Empresarial. Aquest cop amb la ponència de Lluís Soldevila que va motivar als assistents amb un storytelling sobre l’actitud del líder digital, aplicat al món empresarial digital en el qual es viu avui dia.

Accelerador de persones”, així es va descriure Soldevila davant d’una trentena d’empresaris que van escoltar com els parlaven d’èxit, lideratge i canvis. De fet, la tònica de la ponència va ser la motivació i la pèrdua de la por davant els canvis, siguin digitals o convencionals; renovar-se o morir, com deia el poeta espanyol Miguel de Unamuno.

El repte de la digitalització implica estar en constant canvi a la societat, i òbviament en el món empresarial. D’aquesta manera, el ja experimentat professor d’ESADE, va incidir en la necessitat de rodejar-se dels millors liderant grups de treball per aconseguir tenir èxit. El punt d’inflexió va venir quan es va parlar d’aquesta paraula. Què és l’èxit? La definició va ser completament diferent per a cada assistent. En el que sí que van coincidir tots va ser que per tenir més possibilitats d’èxit, abans s’ha de fracassar –però adoptant aquesta paraula des de la vessant anglosaxona, és a dir, fracassar amb el significat d’haver-ho intentat–.

Els empresaris van concloure, ja asseguts mentre dinaven, que la por és el desaccelerador de l’èxit per excel·lència. De totes maneres, Lluís Soldevila va acabar deixant anar una frase que de ben segur marcarà el camí d’aquests empresaris: “és l’actitud i no l’aptitud el que determinarà la teva altitud”.

 

El president de la UEI, Sr. Joan Díaz (centre) i el ponent Sr. Lluís Soldevila (dreta) | Laura Fenoy