· La UEI, juntament amb Foment i la Generalitat, organitzarà les altres jornades formatives abans del 2021

El divendres 25 de setembre es va celebrar la Jornada: “El Futur del Treball: comoditat en la incertesa” a les instal·lacions de la Unió Empresarial, a Granollers. Aquest acte s’engloba dins de les vuit jornades formatives que durà a terme la patronal del Vallès Oriental en els mesos vinents, amb la col·laboració de Foment del Treball i de la Generalitat de Catalunya.

La temàtica de la Jornada va girar entorn del teletreball, relacionant-ho amb el Reial Decret-Llei 28/2020 del 22 de setembre, que precisament fa referència a la regulació del treball a distància. L’explicació de la llei va ser a càrrec de Miguel Orellana, director de l’Àrea Laboral de JDA/SFAI, que va matisar cada punt de la normativa laboral.

Posteriorment, el president de la UEI, Joan Díaz i el secretari general de Comissions Obreres (CCOO) de la zona, Gonzalo Plata, van argumentar els pros i els contres del teletreball des dels dos punts de vista: l’empresari i el treballador. El debat va ser enriquit pels arguments aportats per cada un dels assistents de la Jornada.

Finalment, es va realitzar un taller de dinàmica de grup –amb la tècnica de Lego Serious Play®– on els companys de Link Big ens van demostrar la importància d’obrir la ment i estar predisposats a afrontar les noves innovacions en tots els àmbits, també en el laboral, i per tant en el teletreball.