· El sector de la restauració i les estètiques són els sectors més afectats

El Govern de la Generalitat ha aprovat les mesures, que si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ratifica, entraran en vigor el divendres 16 d’octubre. Amb aquestes mesures es pretén rebaixar el nombre de contagis i evitar així un confinament total. Els sectors més afectats seran el de la restauració i el de bellesa, que veurà com en ambdós casos haurà d’abaixar la persiana durant quinze dies.

L’epidèmia de la Covid-19 ha empitjorat durant els últims dies a Catalunya, i és per això que el Departament de Salut ha hagut d’actuar amb mesures dràstiques per reduir la mobilitat i la interacció social. Durant quinze dies la comunitat autònoma catalana viurà una situació necessària, segons els experts, per poder frenar la segona onada de contagis.

Des del punt de vista empresarial, algunes mesures són excessives i incoherents i portaran una situació insostenible per moltes empreses, que recordem, són el motor de l’economia. Per aquest motiu, algunes de les associacions empresarials han demanat al Govern que revisi i corregeixi les restriccions.

Restriccions

  • Tancament de bars i restaurants durant quinze dies. Només podran oferir servei de menjar per emportar sempre amb cita prèvia.
  • Reducció al 30% de l’aforament de comerços.
  • Aforament limitat al 50% als gimnassos.
  • El tancament dels locals culturals serà a les 23:00h, a més a més de l’aforament al 50% dels actes culturals.
  • Tancament total dels centres d’estètica i bellesa.