· Al mes de gener s’han registrat un total de 21.757 persones inscrites a l’atur

Segons el càlcul elaborat per l’Observatori – Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental, durant el mes de gener hi ha hagut 21.757 persones apuntades a les Oficines de Treball. Respecte al mes de desembre hi ha hagut un lleuger increment -80 persones més-, però segons els experts la tendència de l’atur és a augmentar a principis d’any.

Vallès Oriental

Comparant les dades d’aquest mes de gener del 2020, amb les de l’any passat, s’han registrat 1.190 aturats menys, tenint un decreixement interanual del -5,19%. D’aquesta manera es veu reflectit que cada vegada la situació econòmica del Vallès Oriental es va estabilitzant, així com de la resta de Catalunya.

Catalunya

Observant les mateixes dades arreu del territori català, el mes de gener ha registrat un increment de l’atur de 5.558 persones, un 1,4% més envers el passat més de desembre. En termes absoluts, el nombre de persones aturades registrades a les Oficines de Treball és de 393.682 persones.

 

En conclusió, veient la tendència que va tenir l’atur l’any 2019 -començar l’any augmentant l’atur també- no s’ha d’escandalitzar una situació com la del mes de gener, on hi ha hagut un lleuger increment de l’atur respecte al mes passat. A més a més, comparant dades amb el gener de l’any anterior, els nombres avalen que aquest any la situació està una mica millor i això és esperançador.

Evolució mensual de l’atur al Vallès Oriental 2010-2020 | Consell Comarcal Vallès Oriental