· Les restriccions de mobilitat passaran a ser d’àmbit autònomic i no es podrà viatjar entre comunitats per Setmana Santa

Avui s’ha fet oficial; el dilluns 15 de març s’aixecarà el confinament comarcal. A partir de la setmana que ve, per tant, estarà permesa la mobilitat per tot Catalunya, un fet que no passava des de fa cinc mesos. A més a més, en aquestes modificacions de les restriccions els comerços podran obrir els caps de setmana.

El PROCICAT ha confirmat les paraules que Meritxell Budó, portaveu en funcions de la Generalitat de Catalunya, va anunciar el passat dimarts. Una altra de les novetats és que el comerç de fins a 800 metres quadrats podrà obrir tots els dies de la setmana. Serà així a partir del dia 15, ja que fins ara els caps de setmana només podien obrir els comerços considerats essencials.

Restauració

Pel que fa a la restauració, es mantindrà l’horari actual d’obertura de bars i restaurants, que podran atendre clients en els seus locals entre les 7:30h i les 17:00. Per tant, es mantindrà el servei a domicili del torn nocturn dels sopars. Aquestes mesures ja es van revisar i canviar la setmana passada i el PROCICAT ha considerat avaluar primer els resultats dels pròxims 15 dies -fins el 22 de març-.

Altres mesures destacades

En l’àmbit esportiu, es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys. En l’última modificació de les restriccions es va permetre el reinici de les competicions amateurs de més de 16 anys, i no s’esperava aquesta notícia fins passades unes setmanes.