El passat 23 de novembre el Cercle d’Empresaris va convidar l’Àurea Rodríguez, experta en innovació i tecnologia i autora dels llibres; “Antes muerta que analògica” i “Antes muerta que sin ChatGPT”, a un dinar-tertúlia amb 25 empresaris de la comarca.

Rodríguez va iniciar la seva ponència identificant-se com a feminista algorítmica i reivindicant la falta de dones al sector tecnològic. També va parlar sobre la importància de la formació en aquest sentit i com totes les economies del món s’estan movent cap a la innovació i la intel·ligència artificial.

Segons la ponent, les economies que encapçalin la intel·ligència artificial dominaran el món, les pimes que també ho facin dominaran el seu sector i les persones que es formin al respecte seran les més competitives. Un bon exemple és Xina, que ens porta 20 anys d’avantatge amb la seva estratègia d’innovació, pel que no ens podem sorprendre que la majoria de la tecnologia que tenim avui dia sigui xinesa.

També va parlar de les empreses més grans del món, que són alhora les que més inverteixen en innovació: Apple, Amazon, Alphabet… Totes elles tenen en comú que cotitzen borsa i que el 80% del seu valor són actius intangibles; el capital humà, el capital relacional, el capital estructural i el capital estratègic.

Segons l’Àurea Rodríguez, totes les innovacions tecnològiques no ens prendran la feina, però si sorgiran noves professions a les que ens haurem d’adaptar i formar-nos. A més, des del punt de vista de les empreses, serà molt necessari l’adaptació a les noves tecnologies, doncs els futurs consumidors són la generació Z, que demanden i necessiten estar hiperconnectats i requereixen de la immediatesa en el seu dia a dia, que només es pot aconseguir amb l’ajuda de la innovació com per exemple el XatGPT.

Al finalitzar la seva intervenció, tots els assistents van poder continuar en un debat obert mentre compartien taula en aquest dinar-tertúlia del Cercle d’Empresaris.

 

Llegir notícia de l’anterior Dinar-tertúlia