El passat dijous 29 de juny ens vam tornar a reunir a la IX Nit Empresarial per a reconèixer públicament l’esforç, la constància i la capacitat d’adaptació i superació diària de les empreses del territori. L’acte va tenir lloc al Mas de Sant Lleí, on prop de 250 emprenedors, empresaris i personalitats del món econòmic i social es van aplegar en l’entrega de 6 premis a empreses del Vallès Oriental.

Stahl va rebre el premi a la Sostenibilitat Empresarial i la Innovació Contínua, centrada en la fabricació i venda de productes químics per a les indústries tèxtils i de pell. L’empresa, té el centre de distribució, magatzem de matèria prima i planta de producció del sud d’Europa a Parets del Vallès.

La segona empresa en rebre el guardó va ser Mengual, ferreteria especialitzada en la distribució de ferramentes per a interiorisme, construcció i fusteria des de fa 52 anys, situada a Granollers. El seu reconeixement va ser al Creixement Empresarial i la Transformació Digital.

Novasonix va ser la següent en pujar a l’escenari per a rebre el premi a la Investigació a Desenvolupament (I+D), ja que a través de la seva trajectòria de 12 anys, la firma dissenya, crea i fabrica la seva pròpia tecnologia per al sector mèdic i estètica.

Waitser, empresa vinculada a LYNE Group, es va fundar fa un any i mig per dos joves emprenedors, i ofereix una solució a la gran demanda de professionals del sector de l’hostaleria. En el seu cas, van obtenir el premi a l’Emprenedoria.

El penúltim guardonat de la nit va ser Delmàs Tubes, fabricant de tubs d’acer soldats de precisió i diàmetres petits, i que va guanyar el premi a la Innovació. L’empresa de la Roca del Vallès té una clara orientació internacional i actualment exporta el 70% dels seus productes.

Finalment, el premi a la Trajectòria Empresarial va ser per a l’Hotel Balneari Termes Victòria, de Caldes de Montbui, un balneari i hotel familiar amb més de 300 anys d’història i regentat per la família Anglí des del 1917. Els germans Joan i Jordi Anglí són la setena generació al capdavant del balneari.

Pep Garcia, president de la UEI, va reivindicar la figura de l’empresari i la necessitat de posar en valor la seva aportació en l’àmbit social i econòmic. Durant el seu discurs de benvinguda va fer referència al moment de transformació essencial que viuen actualment les empreses, i va fer una crida a l’optimisme malgrat la complexitat del moment. “Avui no és dia de queixar-se de les males comunicacions de la comarca, el dèficit d’inversions, l’excés de normatives i burocràcia, la dificultat de trobar personal tècnic qualificat o les elevades càrregues fiscals, sinó de posar en valor el paper de l’emprenedoria en l’economia del territori”, deia Garcia, qui també va demanar a l’administració que “potenciï el microclima més favorable a la generació de riquesa, per atraure empreses i generar llocs de treball estables, de qualitat i ben retribuïts”.

La Nit Empresarial va comptar amb l’esponsorització d’MB Motors, Estabanell, Banc Sabadell, Catalana Occident, JDA-SFAI i Informàtica Feu.