Aquest dimecres 8 de juny, la Unió Empresarial ha presentat el primer projecte de mentoria existent al Vallès Oriental. Aquesta presentació s’ha dut a terme a través d’una sessió en la que en Pep Garcia, General Manager de Maxchief Europe i membre de junta de la UEI, ha explicat tots els beneficis i les funcions de ser mentor, i ha posat en relleu la problemàtica dels joves, que no troben aquesta ajuda a la nostra comarca i l’han d’anar a buscar a Barcelona.

El nou projecte neix arrel de la creació per part de la UEI de LYNE Group, una comunitat de joves inconformistes i amb inquietuds que volen fer créixer les seves carreres i projectes professionals. L’objectiu és crear un grup de mentors format per empresaris de la comarca amb experiència, que puguin guiar als joves emprenedors a definir i/o desenvolupar el seu projecte.

Segons els estudis, el 90% de les startups fracassen, entre d’altres motius pel timing (arribar massa d’hora o massa tard al mercat), per l’equip i la seva execució, per la idea, el model de negoci o el finançament. És per això que Garcia sosté que a totes les carreres universitàries s’hauria de cursar emprenedoria, doncs aquesta serà una de les sortides habituals a qualsevol sector.

Durant l’acte, una quinzena d’empresaris interessats han pogut parlar sobre la figura del mentor i de l’emprenedor, i com pot esdevenir una relació d’aprenentatge mutu i molt enriquidor per tots dos professionals. A més, a la jornada s’ha posat de manifest la dificultat actual en el món de l’emprenedoria, on els joves troben un paradigma canviant en el que no et pots enfrontar de la mateixa manera que es feia abans.

Segons Pep Garcia, “la nostra societat necessita d’emprenedors i emprenedores, i també les nostres empreses i el món en general”…”necessitem molta creativitat per generar innovació disruptiva, per superar els reptes que tenim”, afirma.

Durant la presentació, varis dels empresaris assistents van mostrar el seu interès en formar part d’aquest primer grup de mentors i en els propers dies es té previst acabar de definir el projecte i començar a treballar.

Si t’interessa formar part d’aquest equip de mentors, contacta’ns al correu electrònic comunicacio@uei.cat