El passat dijous a la UEI vam celebrar, després de 3 anys d’aturada per la pandèmia, la VIII Nit Empresarial. L’acte, va reunir empresaris i emprenedors del Vallès Oriental al magnífic espai del restaurant Mas de Sant Lleí, a Vilanova del Vallès. L’acte també va comptar amb la presencia de diferents personalitats com el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre.

Enguany els premiats han estat 7 empreses que han estat reconegudes en diferents categories de la mà de les marques que esponsoritzaven l’esdeveniment.

El primer guardó a la inversió i implicació en el territori va ser per la multinacional alemanya Kärcher, que té seu principal de la península a Granollers. El premi va ser entregat per l’empresa MB Motors.

Bonet Especialitats Hidroquímiques (BEHQ) de les Franqueses del Vallès, va ser premiada per JDA SFAI per la seva trajectòria i qualitat empresarial. L’empresa ja té 22 anys d’història i segueix creixent amb la construcció d’una nova nau que permetrà l’exportació arreu d’Europa.

La tercera guardonada va ser la marca Staci (Vivace Logística) en la categoria de responsabilitat social empresarial, que actualment té centres logístics a Granollers, la Roca del Vallès i Lliçà d’Amunt. El guardó va ser entregat per la companyia Estabanell.

El premi a la innovació entregat per Ifeu va ser per Beneito Faure, empresa líder en tecnologia led i situada a la Roca. Banc Sabadell va entregar a Smurfit el de sostenibilitat empresarial, pel seu lideratge en embalatge sostenible i un recorregut de 60 anys al Vallès Oriental.

El sisè reconeixement ha estat per l’empresa de Mastercold, amb seu a Mollet, per la seva trajectòria empresarial ja que aquest any celebrava 30 anys d’història. El premi va ser entregat per Sumtec Seguridad.

Per últim, vam estrenar guardó impulsat per LYNE Group, l’associació de joves inconformistes de la UEI. Catalana Occident va ser l’empresa encarregada d’entregar el premi a Make&Learn, que apropa les disciplines STEAM als centres educatius.

La trobada també va servir per fer arribar peticions i reivindicacions al Govern a través del conseller Torrent. Per part de Joan Díaz, president de la UEI, es va reclamar una “fiscalitat més competitiva” o reivindicant la inflació com una de “les amenaces que pot portar a una recessió i una problemàtica per a les empreses”.

El conseller d’Economia i Treball va assegurar que la Generalitat ha treballat en “solucions a curt termini com ajudes directes a les Pimes” i assegurant que havien destinat 27 milions d’euros a 44 projectes industrials.