Aquest dimecres 18 de maig el Cercle d’Empresaris ha tornat a celebrar un dels seus habituals dinars-tertúlia en el que els empresaris tenen l’oportunitat de compartir taula amb algun referent del món empresarial o polític. En aquesta ocasió, ha estat el torn de l’H. Sr. Jaume Giró, Conseller d’Economia i Hisenda, que va arribar puntualment a la seva cita a la seu de la Unió Empresarial.

El conseller va iniciar amb una petita ponència davant els 30 empresaris del Vallès Oriental, en la que va començar mostrant la seva predisposició a “tocar el territori i sentir les inquietuds dels empresaris”. Giró, va fer un breu repàs de l’evolució de l’economia amb la pandèmia i com aquesta ha afectat en el creixement de les empreses.

La seva ponència va passar també sobre la delicada situació europea degut a la guerra a Ucraïna i la dependència actual dels combustibles, la inflació i la gran incertesa general del món empresarial. D’altra banda, va fer esment de les accions que s’estan portant a terme des de l’actual govern per pal·liar amb aquestes problemàtiques, com les ajudes directes al sector agrícola i ramader, les prestacions socials, la congelació d’impostos o l’obertura de noves línies de préstecs per pimes, reconeixent, això si, que aquestes mesures no són suficients i que s’estan estudiant més.

Un cop finalitzada la seva intervenció, els assistents van compartir taula amb el ponent i van poder seguir formulant preguntes en el decurs d’aquest Dinar-Tertúlia del Cercle d’Empresaris.