Donada la preocupació manifestada per diversos sectors i empreses pel fet de que s’estaven concedint baixes COVID per una durada de 15 dies i per les dificultats per obtenir les altes mèdiques derivades de la congestió del sistema que comportava un augment injustificat del període de baixes, s’han realitzat diverses gestions a través de Foment del Treball amb el Departament de Treball i el de Salut sol·licitant altes automàtiques i als 7 dies.Les esmentades gestions han fructificat i amb data 12 de gener, al tramitar la baixa es rebrà automàticament l’alta diferida per a 7 dies després. Si passats aquests 7 dies, la persona encara té símptomes o es troba malament, ha de contactar amb el CAP perquè valorin el seu cas.

En conseqüència, en circumstàncies normals als 7 dies el treballador estarà d’alta de forma automàtica.

Et recordem a continuació els 4 supòsits explicitats pel Departament de Salut i el mecanisme per comunicar un cas positiu per test d’auto mostra:

  • A través de les farmàcies adherides al programa TAR. Truca a la farmàcia i identifica’t amb el teu CIP, DNI o Passaport. Cal indicar la marca del test i la data en què te l’has fet. Recorda que és important que no hi vagis presencialment, ja que tens un resultat positiu.
  • Amb una eConsulta des de La Meva Salut, indicant la marca del test i la data en què te l’has fet.
  • A la web citasalut.gencat.cat, a l’apartat Símptomes de la COVID-19. Cal indicar la marca del test. 
  • També es pot contactar amb el CAP o trucar al 061.