· Foment del Treball juntament amb la Direcció General d’Igualtat han impulsat la iniciativa
Amb tota la repercussió mediàtica que avui dia està copsant la igualtat de gènere, Foment del Treball ha aprofitat el moment per dur a terme un projecte de promoció de mesures d’igualtat entre dones i homes a l’àmbit laboral. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General d’Igualtat, que és un Departament de la Generalitat de Catalunya.
La presentació d’aquest projecte es va celebrar el passat 17 de desembre a la seu de Foment del Treball, a Via Laietana. Paral·lelament a aquest projecte, l’entitat organitzadora també ha creat una nova Comissió d’Igualtat per implicar i compartir activament amb totes les empreses i organitzacions el compromís amb la igualtat. La Unió Empresarial ha estat present en aquesta jornada de presentació, i ha representat la comarca del Vallès Oriental, amb un breu parlament del director general de l’entitat, Joaquim Colom. A part de la UEI, també han estat presents les organitzacions de CEPTA, FOEG, COELL, UEA, UIER,AEBALL, FAGEM i CIESC.
A més a més, s’ha deixat clar que gràcies a la nova llei d’igualtat RD-Llei 6/2019, que les empreses amb més de 50 treballadors hauran d’elaborar un Pla d’Igualtat. De la mateixa manera, les empreses també estaran obligades a inscriure els seus Plans d’igualtat en el nou registre d’aquests plans de les empreses.
Les empreses amb més de 50 treballadors hauran d’elaborar un Pla d’Igualtat.
Després d’un petit descans, es va rependre la presentació amb l’explicació d’un cas pràctic a mans del Sr. Francisco Megias, Talent, Recruitment & Training Manager de Nestlé a Espanya, que va deleitar als assistens explicant una situació que els hi va ocòrrer a la multinacional feia uns mesos enrere. Tot i l’explicació teòrica, el ponent va recomanar aprendre’s la teoria per poder-la aplicar quan convingui. “L’experiència és un grau“, afirmava el protagonista.
La jornada va concloure amb el discurs de la Directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Mireia Mata, que va resumir els punts més importants d’aquest projecte, com per exemple, com contribuir a un canvi cultural associat a la igualtat d’oportunitats en tots els nivells. Finalment, va afegir que “ja s’estan donant eines a les empreses per a facilitar la implementació i la promoció de la igualtat de gènere, i bones pràctiques empresarials per avançar en la igualtat real i efectiva al mercat de treball“.

Fotografia de la presentació de la “Promoció de la Igualtat de Gènere” | Susana Berenguel