· El Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat també la reobertura de la restauració als centres comercials i la presencialitat al Batxillerat i FP

La situació epidemiològica a Catalunya s’ha estabilitzat. Aquest és el principal motiu de la supressió del confinament comarcal que a partir del dilluns 26 d’abril passarà a ser d’àmbit autonòmic fins el 3 de maig. A més a més, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat també l’obertura dels restaurants dels centres comercials, la presencialitat al Batxillerat i FP o l’eliminació de la limitació de superfície en comerços.

La felxibilització de les mesures arriba després de constatar la bona conducta de la gran majoria dels catalans i les catalanes durant la Setmana Santa. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que «la situació és estable«, malgrat que l’estat a les UCI encara és crítica (per sobre dels 500 pacients).

Mobilitat

El confinament deixa de ser comarcal i passa a ser d’àmbit autonòmic, dit d’una altra manera es permet la mobilitat per tot Catalunya. A més a més, també es permet l’entrada i sortida d’Andorra, tal com va anunciar el ministre Portaveu andorrà, Eric Jover.

En quant a les condicions dels desplaçaments, el Govern ha assegurat que deixa d’existir la obligació de viatjar només amb la bombolla de convivència.

Restauració

La franja horària dels restuarants seguirà essent de 7:30 a 17:30, tot i que aquest horari ha estat al punt de mira per la possibilitat d’habilitar el torn de nit. De moment però, s’haurà d’esperar fins al dia 3 de maig per veure quina és la següent decisió al respecte. D’altra banda, els restaurants dels centres comercial podran reobrir després de quasi bé sis mesos amb la persiana abaixada.

Reunions

Pel que fa a les reunions es manté el màxim de 6 persones, però cau la limitació de dues bombolles de convivència. També s’ha remarcat que en tota reunió o situació on hi hagi persones no conviventes s’han de mantenir les mesures de seguretat de la Covid-19 (mascareta, distància de seguretat i rentar-se les mans).

Altres mesures

A més a més, també s’ha decretat:

  • La presencialitat a classe dels alumnes de Batxillerat i de les Formacions Professionals (FP).
  • L’eliminació de la limitació de superfície als comerços, tot i que es manté el 30% de l’aforament vigent.
  • Ampliació de l’aforament en espais tancats d’activitats esportives i religioses al 50%.